Gilių kavos receptas, kaip alternatyva

2013, liepos 4, 15:26 | kategorija Alternatyva | 3 komentarai | peržiūrų 10 085 | Spausdinti šį Įrašą | Sarmatai

paveikslėlis

Gilių kava su pienu

Jau paruoštos gilių kavos galima įsigyti įvairiose parduotuvėse, tačiau kava iš pačių surinktų gilių visuomet bus skanesnė ir tuo labiau sveikesnė ir pridėkime – visiškai nemokama. Toliau mano sužinotas gilių kavos receptas.

Ruošimo būdas ir vartojimas

Prisirinkę prinokusių, ligos ar kenkėjų nepažeistų (be skylučių) ąžuolo gilių be kepurėlių. Ką tik nukritę gilės gali būti žalios, rudos ar dalinai rudos. Šiek tiek palaikius jos visos paruduoja. Jei giles rinkote nuo žemės reiškia jos yra jau prinokusios kad ir kokios spalvos būtų. Toliau seka gana kruopštus kavos ruošimo procesas:

  • Aštriu peiliu perpjaudami giles, jas nulupkite
  • Pripilkite į puodą pieno ir jame virkite giles, kol jos suminkštėja
  • Išvirtas giles susmulkinkite. Labai patogu permalti mėsmale.
  • Susmulkintą masę paskleiskite plonu sluoksniu kepimo skardoje ir džiovinkite orkaitėje. Baigiant džiūti, padidinkite temperatūrą ir leiskite šiek tiek paskrusti.
  • Jei gabalėliai dar dideli, galite dar kartą sumalti kavamale (tik nesusmulkinti iki miltų).

Kava paruošta ir ją galime naudoti kaip ir paprastą pupelių kavą. Kavos gaminimo būdas paprastas – paruoštą gilių kavos mišinį sudėti į verdantį vandenį ir pavirti kelias minutes (vien užplikius verdančiu vandeniu gali būti nepakankmai stipri). Kai kurie žmonės mėgsta gerti natūralią, tačiau žymiai skaniau su pienu.

Liaudis gilių kavą naudojo ne tik kaip skanų gėrimą, bet ir kaip sutraukiančiai veikiantį vaistą esant pilvo skausmams, vidurių laisvumui.

Video reportažas apie tai, kaip gilių kavą galima paruošti būnant gamtoje:



šaltinis: zolininkas.lt

Sarmatai

Gerbiami skaitytojai, jeigu manote, kad informacija pateikta sarmatas.lt tinklapyje buvo jums nors kažkiek naudinga - jūs galite paremti tinklapį SMS žinute arba piniginiu pavedimu į redaktoriaus sąskaitą. Visos jūsų paaukotos lėšos eis tinklapio plėtrai. Iš anksto dėkojame.

Pasidalinkite su sarmatas.lt savo naujiena ar video siužetu!

Gauti naujienlaiškį per Google FeedBurner



Naujienos iš interneto

komentarai 3

  1. timas says:

    bra

  2. Mindaugas Vilkis says:

    aš tai dariau kiek kitaip – surinktas giles padžiovinau orkaitėje. Tada su bet kokia riešutų gliaudykle labai lengvai gilės luoba nusiima ją patraiškius, nes nuo neišdžiovintų lupti su peiliu labai greit atsibodo vargt… :)
    O tada toliau kaip aprašyta.

  3. Cipora says:

    Maladec,vaikinai..Prisirinkom giliu pora kilu.Bet proceduras atliksim namie,Lauke jau nesmagu.Aciu ir jums visiems sekmes :)

Rašyti atsiliepimą

Paaiškinimas,
Atsiliepimų skiltis skirta pasidalinti savo nuomone straipsnio tema, ir mums svarbios jūsų nuomones.
Tuo pačiu norime priminti, kad tai nėra skaitytojų tarpusavio rietenų sritis, todėl prašome valdyti savo
emocijas ir nepaversti šios vietos balaganu ir/ar keiksmų mokykla. Taip pat bus sulaikomi iš PROXY
serverių rašomi komentarai.
Komentarai nėra cenzūruojami, bet programa gali automatiškai išmesti atsiliepimus, su keiksmažodžiais.
P.S. Siekiant apsisaugoti nuo reklaminių robotų, peržiūrai taip pat bus sulaikomi komentarai, kuriuose
bus rasta nuorodų, tad rekomenduojame jas dėti be pradinių "http" ir "www".

Svetainę nuo spamo saugo Akismet. Sužinokite kaip naudojami jūsų duomenys.

top